Home

feszeget kicsit ez a jófiúság kérdéskör. Mármint az, hogy a lányok a jófiúkat maguk köré gyűjtik, cicáznak velük, aztán a rosszfiúkkal jönnek össze. Ez millió tiniromi filmben benne volt, nyilván ott pozitív kicsengéssel, merthogy a valóság a jelen jófiúit úgy földhözbaszná, hogy aztán minimum öngyilok lenne a vége. Mutassuk hát meg a filmekben, hogy igen kedves lúzer, eddig valóban nyitott szájjal rohangásztál a faszerdőben, de ez lehet másként. Hát nem. Vagyis lehet, csak nem jellemző, mert ehhez ki kell kerülni a jófiúi szerepkörből. Oké, eddig tiszta. Saját tapasztalat. De soha senki nem magyarázta el érdemben, hogy mit is jelent a jófiú, mint kedvelt, de nem vágyott egyén és mit a rosszfiú, aki kicsinálja az elsőbálozó pompomgörlt, de mégis ő dugja meg aztán a valóságban.

Azért érdekel a dolog marhára, mert W-nek és 3-nak én voltam a rosszfiú a vágyott. O-nak a jófiú, M-nek eleinte a vágyott rossz, aztán kiábrándult, mert jó vagyok és E volt az egyetlen, aki egyrészt leszarta ezt, másrészt, vagy pont ezért, mindkettőt látta bennem és ez talán pont amiatt ment neki, mert valódi kapcsolat akkoriban részéről nem csak felém, senki felé nem volt tervben. Mondhatjuk tehát, hogy a jófiú/rosszfiú szerepkör erőst szubjektív, de nem abban, hogy mások lennének a skatulyát meghatározó attitűdök, hanem a mértéke. Ez tök logikus magyarázat, de mik ezek az attitűdök. Mi alapján lesz egy faszi bizsergetően vágyott, vagy csak barátként nagyon szeretett.

Leszögezném, attól, mert O sarkallt erre a gondolatmenetre, nem vagyok benne biztos, hogy ő egyértelműen berakott engem a menthetetlenül barát kategóriába és ha így is van, ez nem baj, de tény, ő gondolkodtatott el. Ráadásul messze nem rendelkezem elég merítéssel a reprezentatív státusz eléréséhez, így ez a gondolatmenet nem több, mint lamentálás a saját tapasztalataim alapján.

Szóval hogy is van ez?

Az a tapasztalatom, hogy ha a nő lelkének megismerésével, megértésével kezded, jófiú leszel. Ha meg akarod azonnal dugni és ezt le is kommunikálod, akkor rossz. Utóbbi kívánatos. Nyilván, ha nem akarsz aztán lelket is kapni, akkor egy alja geci vagy sőt, sanszosan be sem cserkészheted a lompost addig, míg nem bizonyítod, hogy nem csak ez kell, de ha az elején nem a szexuális oldalról jössz, akkor baszhatod, pontosabban pont, hogy nem. Ez igaz lenne a kamaszkoromra és M-re, valamint 3-ra és igazából E-re is, mert előbbinél a melegbarát voltam, mármint kamaszként, utóbbiaknál a szexxel indult és be is jött. Nem így volt viszont W-vel. Neki más szkillek miatt voltam rosszfiú és nem teljesen igaz O-ra sem, mert ő szintén látja bennem mindkettőt, csak M-el ellentétben ő az első perctől nem tudott nem jófiúként nézni rám, holott néha úgy érzem szeretne és full ismeri is a rosszfiús oldalam. W-hez hasonlóan neki más a rosszfiú archetípusa. Ugyanakkor nem tudom nála ez mit jelent. Nem azért érdekel, hogy erre rájátszva jól megszerezzem, mert nem megdugni akarom, hanem összejönni vele, azt meg nem lehet hazugságra alapozni. Ugyanakkor lehet pont ez a baj. Ha az ember ismeri a másikat, nem fél tőle kicsit, akkor nem is igazán izgalmas.

Talán a rosszfiú az és pont ez a lényeg, aki sérülést okozhat, de nem fogja megtenni. Ahol benne van a veszély, hogy tönkretesz, de végül győz a szerelem és ez nem történik meg. Talán azért voltam én jó és rosszfiú is az életemet meghatározó nők szemében, mert volt aki tartott tőlem és volt aki nem. Aki nem félt tőlem, az nem is talált elég izgalmasnak, ott nem volt benne a szemükben a bennem lévő még kiaknázatlan potenciál. Aki nem félt tőlem, annak maradtam jófiú, aki nem kell, mert mindent tudtak rólam és nem volt benne a bizsergés, a libabőr, ami épp úgy a félelem és az izgalom, a nemi izgalom, a vágy jele is.

De akkor a konklúzió az, hogy nekem, mint faszi, valamilyen szinten, valamilyen formájú félelemben kellene tartanom a nőt, akivel együtt szeretnék lenni, hogy ő velem akarjon lenni? Ez nonszensz lássuk be, de mégis ez az egyetlen logikus magyarázat. “Aki nem miattam lett jófiú, hanem magától az, az nincs hozzámkötve”?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s